در حالی که ممکن است دلایل متعددی وجود داشته باشد که چرا این اتفاق می افتد، برخی از آن دلایل جدی تر از دیگران هستند. رایج ترین علامت های قرمز که منجر به تعمیر لپ تاپ می شود عبارتند از:
- باتری شارژ نمی شود
- لپ تاپ به طور غیرمنتظره ای خاموش می شود
- صفحه آبی مرگ
- برنامه ها به کندی شروع یا اجرا می شوند
- لپ تاپ با لمس داغ می شود
- فن لپ تاپ نویز دارد
- مشکلات اتصال وای فای یا بلوتوث
تمام این مشکلات به یک متخصص برای تکمیل تعمیرات لپ تاپ نیاز ندارند زیرا برخی از رفع آن ها را می توان در خانه انجام داد.
باتری شارژ نمی شود
اگر لپتاپ شما شارژ نمیشود، کامل شارژ نمیشود یا اصلاً شارژ نمیشود، ممکن است به یک باتری جدید نیاز داشته باشید. عمر باتری یک لپ تاپ حدود دو تا چهار سال است، اگرچه نحوه استفاده و شارژ آن عمر مفید آن را تعیین می کند.
اگر به پایان عمر خود نزدیک شود، سیستم عامل شما ممکن است با علامت X قرمز روی نماد باتری در سینی ابزار به شما هشدار دهد. اگر نه، می توانید از یک برنامه شخص ثالث استفاده کنید تا ببینید باتری شما چقدر ظرفیت دارد.
باتری لپ تاپ
این تعمیر برای اکثر لپتاپها یکی از سادهترین تعمیرات است و فقط به اندازه یک باتری جایگزین هزینه دارد، اگرچه ممکن است تعدادی از مدلهای لپتاپ به شما اجازه ندهند که محفظه باتری را باز کنید و باید لپتاپ را برای تعمیر به سازنده ارسال کنید.
کابل آداپتور
یکی دیگر از دلایل شارژ نشدن باتری این است که سیم شارژ شما کار نمی کند. این یک جایگزین آسان است.
پورت شارژ
اگر وقتی شارژر خود را به لپ تاپ متصل می کنید چراغ نشانگر روشن نمی شود یا فقط زمانی که شارژر را در یک زاویه خاص نگه می دارید روشن می شود، ممکن است پورت شارژ لپ تاپ خراب باشد.
تعمیرات پورت شارژ مستلزم این است که یک متخصص لپ تاپ خود را باز کند و تعمیرات را در داخل انجام دهد، اما معمولاً برای آنها یک کار سریع است، بنابراین هزینه قطعات و نیروی کار باید معقول باشد.
خاموش شدن به طور غیرمنتظره
اگر لپ تاپ شما به سادگی در وسط کار خاموش می شود، ممکن است مشکل باتری باشد. مطمئن شوید لپتاپ شما به برق وصل است و شارژ میشود، سپس بعد از مدتی برای شارژ مجدد آن را روشن کنید.
همچنین ممکن است خطای صفحه نمایش باشد. اگر میشنوید که رایانهتان در حال اجرا است، اما چیزی روی مانیتور شما وجود ندارد، لپتاپ خود را مجدداً راهاندازی کنید و ببینید آیا دوباره تکرار میشود یا خیر. اگر متوجه شده اید که هیچ یک از این مشکلات نیست، ممکن است هارد دیسک دچار مشکل شده باشد. در بیشتر موارد، این نشانه یک مشکل بزرگتر و پیچیده تر است.
در اسرع وقت از اطلاعات و برنامه های لپ تاپ خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و قبل از اینکه چیزهای ذخیره شده در دستگاه خود را گم کنید، لپ تاپ را برای بازرسی و خدمات تعمیر لپ تاپ به یک متخصص ببرید.
صفحه آبی مرگ
سیستم عامل های مبتنی بر ویندوز اقداماتی را در نظر گرفته اند که رایانه شما را قبل از بروز مشکلات اساسی مانند خرابی کامل هارد دیسک خاموش می کند. معمولاً با نشان دادن صفحه آبی با پیام خطا به شما هشدار می دهد.
از آنجایی که این پیامهای خطا تا حدودی شوم هستند و میتوانند به شما هشدار دهند که مشکل اصلی سیستم عامل، هارد دیسک یا اجزای رایانه شما است، به آن «صفحه آبی مرگ» لقب دادهاند. در حالی که می تواند یک یا دو بار بدون عواقب اتفاق بیفتد، معمولاً نشانه یک مشکل بزرگتر است.
هنگامی که این اتفاق می افتد، پیام خطا را به طور کامل بخوانید و از نرم افزار عیب یابی مبتنی بر ویندوز که در صفحه آبی ظاهر می شود برای انجام بازیابی سیستم یا بازیابی آن به نقطه قبلی استفاده کنید.
اگر با این کار مشکل شما حل نشد، ممکن است نیاز به نصب مجدد نرم افزار ویندوز داشته باشید، اما عیب یاب باید شما را در مراحل بعدی راهنمایی کند تا بفهمد دقیقاً چه اتفاقی می افتد و چگونه آن را مدیریت کنید.
برنامه ها به کندی شروع یا اجرا می شوند
آخرین باری که تعمیر و نگهداری اولیه را روی لپ تاپ خود انجام دادید چه زمانی است؟ اگر مثل اکثر مردم هستید، خیلی طولانی شده است. به نوار جستجوی ویندوز بروید یا از کورتانا در مورد «نگهداری سیستم» سؤال کنید. از شما خواسته می شود مجموعه ای از کارها را بلافاصله انجام دهید یا آنها را برای بعدا برنامه ریزی کنید.
هارد دیسک را بهینه کنید
اینها شامل وظایف بهینه سازی دیسک است که فضای روی هارد دیسک شما را آزاد می کند و فایل های شما را کارآمدتر ذخیره می کند. همچنین میتوانید این فهرست از راههای تنظیم رایانه شخصی خود را امتحان کنید – برای لپتاپ و همچنین رایانههای رومیزی کار میکند.
مرورگر را به روز کنید
همچنین، سعی کنید دقیقاً مشخص کنید که چه برنامه هایی به شما مشکل می دهند. اگر هنگام استفاده از مرورگر وب فقط با تاخیر مواجه می شوید، ممکن است لازم باشد مرورگر را به آخرین نسخه به روز کنید، یا ممکن است تعداد زیادی کوکی و فایل های موقت در لپ تاپ خود ذخیره کنید.
این فایل های غیر ضروری را پاکسازی کنید، سپس کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید.
حذف فایل های موقت
در نهایت، مطمئن شوید که دسکتاپ شما از دهها فایل و پوشهای که در آنجا انباشته میشوند پاک باشد، زیرا این کار از حافظه با ارزشی استفاده میکند و میتواند واقعاً سرعت لپتاپ شما را کاهش دهد.
آنها را به پوشه های اسناد، عکس ها یا فیلم ها منتقل کنید یا آنها را به طور کلی حذف کنید. اگر این اصلاحات جواب نداد، وقت آن است که لپ تاپ خود را به یک متخصص تعمیر کامپیوتر ببرید.
داغ شدن لپ تاپ
همه لپتاپها از نظر طراحی کمی گرم میشوند و توصیه میشود که آنها را مستقیماً روی پای خود استفاده نکنید. اگر از میز لپتاپ یا سطح امن دیگری استفاده میکنید و هنوز میتوانید گرما را احساس کنید، با خاموش کردن لپتاپ، جدا کردن سیم برق و انجام یک بررسی سریع، کمی وقت بگذارید تا خنک شود.
- 10 دقیقه صبر کنید تا لپ تاپ خنک شود
- محفظه باتری را باز کنید
- اگر باتری بسیار داغ است، ممکن است زمان تعویض آن فرا رسیده باشد
- همچنین ممکن است دریچه ها مسدود شده باشند، بنابراین از یک پارچه گرد و غبار برای پاک کردن آنها استفاده کنید.
- اطمینان حاصل کنید که از لپ تاپ خود روی یک سطح سخت و صاف استفاده می کنید
- سرمایه گذاری روی یک پد خنک کننده را در نظر بگیرید
- از استفاده از آن روی رختخواب نرم، بالش یا هر چیزی که جریان هوا را محدود می کند خودداری کنید
اگر پس از انجام این تغییرات، لپ تاپ شما همچنان برای راحتی گرم می شود، وقت آن است که برای تعمیر لپ تاپ با یک متخصص مشورت کنید.
نویز شدن لپ تاپ
مشابه مشکل گرمایش، این می تواند نشانه گرفتگی یا کثیف بودن فن، مسدود شدن دریچه ها یا تجمع در داخل کامپیوتر باشد. همان فرآیندی را که برای مشکل گرمایش بالا انجام دادید انجام دهید و ببینید آیا میتوانید منبع نویز را مشخص کنید.
- آیا طرفدار است؟ این یک مشکل نویز متناوب خواهد بود
- آیا درایو DVD-ROM است؟ کشوی درایو را بیرون بیاورید و ببینید که آیا متوقف می شود یا خیر
- ممکن است خرابی از خود هارد دیسک باشه؟ صداهای کلیک یا شکستن می تواند به معنای از کار افتادن هارد دیسک شما باشد
اگر به تنهایی نمی توانید مشکل نویز را تشخیص دهید، دریغ نکنید که آن را به یک متخصص تعمیر کامپیوتر ببرید.
به جز خطای درایو DVD که گاهی اوقات با حذف دی وی دی و استفاده از محصول تمیزکننده لنز دی وی دی قابل حل است، اکثر این مشکلات نیاز به تشخیص و تعمیر حرفه ای دارند.
مشکلات اتصال وای فای یا بلوتوث
آیا در حین استفاده از لپ تاپ اینترنت شما مدام افت می کند؟ آیا دائماً نیاز دارید که شبکه خانگی خود را پیدا کنید یا کلید شبکه را دوباره وارد کنید؟ آیا اسپیکر بلوتوث لپ تاپ شما را نمی شناسد؟
مشکلات آزاردهنده اینترنت یا شبکه می تواند بهره وری شما را کاهش دهد، اما همیشه به این معنی نیست که شما با مشکلات جدی روبرو هستید.
قبل از مراجعه به سرویس و تعمیر لپ تاپ، عیب یابی روتر بی سیم خود را امتحان کنید و مطمئن شوید که مشکلی در شبکه شما نیست. اگر مشکل بی سیم باشد، سایر دستگاه ها نباید قادر به اتصال باشند.
اگر دستگاههای دیگر به درستی کار میکنند، با درخواست از کورتانا یا جستجو در نوار شروع لپتاپ، از ویژگی «شناسایی و تعمیر مشکلات شبکه» لپتاپ خود استفاده کنید.
شما از طریق یک دنباله تعمیر راهنمایی می شوید که ممکن است آداپتور بی سیم رایانه شما را مجددا راه اندازی کند یا از شما بخواهد که تنظیمات خود را تغییر دهید. اگر با این کار مشکل شما برطرف نشد، از شما خواسته می شود که لپ تاپ خود را برای تعمیر تحویل بگیرید.